Made in Menorca

Menorca és un territori que privilegia d’una àmplia diversitat de sectors i activitats productives tradicionals, artesanes i singulars. Alhora ha estat una illa que durant molts anys, va saber mantenir un equilibri perfecte entre l’economia industrial, agrària i turística fins que aquest model va transformar-se cap a una nova economia de serveis plena de nous reptes. Avui dia Menorca mira cap a l’horitzó d’un mon globalitzat en una clara aposta per la conservació, la proximitat i l’autenticitat, que s’han convertit en valors preuats que conformen la nostra illa en un indret amb una essència i “manera de fer” únics.

Historia

Menorca és una illa amb una llarga història d’ocupació humana i, conseqüentment, amb una llarga història d’activitat productiva i d’expertesa en  determinats sectors, la qual cosa constitueix un patrimoni immaterial de gran valor.

Tradició

A Menorca, bona part de les activitats productives actuals presumeixen d’una elevada trajectòria a l’illa, un fet que es manifesta en la pervivència d’una gran diversitat de costums, mètodes i tècniques ancestrals.

Cultura

Menorca és una illa amb un pòsit cultural propi on s’hi barreja la influència de les diverses dominacions a la que ha estat sotmesa al llarg de la seva història i el fet de la insularitat, la qual cosa s’ha traduït en una forta identitat territorial i una estima profunda pel territori.

Creativitat

Menorca s’ha caracteritzat sempre per una gran diversitat de productes
exclusius que constitueixen un patrimoni essencial en un context com l’actual
on la globalització ens fa apreciar cada cop més els productes únics locals.

Singularitat

Menorca és una illa del Mediterrani que, per les seves característiques singulars en termes geogràfics, històrics, culturals i ambientals, constitueix un territori únic i clarament diferenciat de qualsevol altra zona del planeta.

Autenticitat

A diferència d’altres territoris similars, Menorca és una illa que ha sabut conservar la seva essència, la qual cosa es tradueix en un territori autèntic i original, clar reflex del seu propi passat.

Passió

A Menorca, hi ha oficis tradicionals que s’han conservat fins a l’actualitat gràcies a la passió amb què la viuen els seus protagonistes, molts dels quals entenen la seva feina com una manera de viure.

Qualitat

Menorca és un territori que, gràcies al manteniment d’unes activitats productives diversificades i amb un alt component artesanal, s’ha caracteritzat per la producció d’una gran diversitat de productes d’alta qualitat, element essencial per poder competir amb d’altres territoris.

Proximitat

Menorca és bressol del kilòmetre zero perquè és una illa de dimensions reduïdes i amb una població molt arrelada, la qual cosa es tradueix en contacte permanent entre productors i consumidors, així com entre productors i el propi territori.