Sector reboster i pastisser

Els menorquins tenim fama de ser golosos. Menorca disposa d’una riquesa gastronòmica dins el món de la rebosteria i la pastisseria que sorprèn molt gratament els paladars més exquisits.

rebosteria pastisseria menorca

A Menorca hi ha una rebosteria i una passtisseria pròpia de cada estació. La pasta elaborada amb farina i mantega de porc és la protagonista de les fomatjades de carn i de peix, els flaons de formatge, crespells i crespellets, de gran varietat de farciments, de sobrassada, de confitura, de moniato, etc. Els rubiols, les coques i els panets de Viena, així com les canyes, són altres dels productes estrella. 

Els sucrers, tal com s’anomenaven els artesans del dolç, han sabut conservar les antigues receptes, que han passat de generació en generació, ja que parlar de pastisseria i rebosteria és parlar de tradició, d’arrels. També han sabut innovar i adaptar-se a les noves necessitats, com pot ser la pastisseria dedicada a les intoleràncies alimentàries.

Merengues, imperials, mitges llunes, palos, infinitat de dolços que solen anar acompanyats de congret ens traslladen a l’època britànica.

Rebosteria pastisseria menorca
sector reboster

La tortada d’ametlla, adornada amb merenga i guindes, és sense dubte la protagonista principal de la pastisseria de l’illa, sense deixar de banda el braç de gitano, els amargos i els carquinyols, també amb l’ametlla com a protagonista.

Tampoc ens podem oblidar de les formatjdes de carn o de peix, els flaons de formatge o crespells o crespellets amb una gran varietat de relleno, així com molts altres.

 

Pel que fa a la cuina d’estacions, podem destacar per Nadal els rotllos, els carquinyols, els amargos, el torró de la reina, etc; els bunyols per Tots Sants, elaborats amb patata o moniato i banyats amb mel de Menorca, i la nostra coca bamba, que es pren als berenars i berenetes els dies de les festes patronals. No podem oblidar els macarrons o aludes entregades per Sant Joan als genets de les festes, així com els esperats besitos i caramels de Pasqua.

 

Història
Història
Read More
Menorca és una illa amb una llarga història d’ocupació humana i, consegüentment, amb una llarga història d’activitat productiva i d’expertesa en  determinats sectors, la qual cosa constitueix un patrimoni immaterial de gran valor..
Tradició
Tradició
Read More
Menorca és una illa amb una llarga història d’ocupació humana i, conseqüentment, amb una llarga història d’activitat productiva i d’expertesa en  determinats sectors, la qual cosa constitueix un patrimoni immaterial de gran valor..
Cultura
Cultura
Read More
Menorca és una illa amb un pòsit cultural propi en què es barreja la influència de les diverses dominacions a les quals ha estat sotmesa al llarg de la seva història i el fet de la insularitat, la qual cosa s’ha traduït en una forta identitat territorial i una estima profunda pel territori.
Creativitat
Creativitat
Read More
Menorca s’ha caracteritzat sempre per una gran diversitat de productes exclusius que constitueixen un patrimoni essencial en un context com l’actual on la globalització ens fa apreciar cada cop més els productes únics locals.
Singularitat
Singularitat
Read More
Menorca és una illa de la Mediterrània que, per les seves característiques singulars en termes geogràfics, històrics, culturals i ambientals, constitueix un territori únic i clarament diferenciat de qualsevol altra zona del planeta.
Autenticitat
Autenticitat
Read More
A diferència d’altres territoris similars, Menorca és una illa que ha sabut conservar la seva essència, la qual cosa es tradueix en un territori autèntic i original, reflex clar del seu propi passat.
Passió
Passió
Read More
A Menorca, hi ha oficis tradicionals que s’han conservat fins a l’actualitat gràcies a la passió amb què els viuen els seus protagonistes, molts dels quals entenen la seva feina com una manera de viure.
Qualitat
Qualitat
Read More
Menorca és un territori que, gràcies al manteniment d’unes activitats productives diversificades i amb un alt component artesanal, s’ha caracteritzat per la producció d’una gran diversitat de productes d’alta qualitat, element essencial per poder competir amb altres territoris.
Proximitat
Proximitat
Read More
Menorca és bressol del quilòmetre zero perquè és una illa de dimensions reduïdes i amb una població molt arrelada, la qual cosa es tradueix en un contacte permanent entre productors i consumidors, així com els productors i el territori mateix.
Previous
Next
rebosteria pastisseria menorca
rebosteria pastisseria menorca
rebosteria pastisseria menorca
rebosteria pastisseria menorca