Sector ramader

Les races autòctones de Menorca tenen un important valor agrícola i ramader a la nostra illa perquè es tracta de races adaptades a les característiques climatològiques i territorials que aprofiten millor els recursos naturals. L’any 2005 l’Associació de Ramaders de Bestiar Boví de Raça de Menorca va crear la marca de gararantia Vermella Menorquina per tal de poder distingir la carn de bestiar de raça menorquina i oferir al client un producte d’alta qualitat i confiança.

Ramader Menorca

També en destaca l’ovella menorquina, que es considera una raça pròpia i fidel representant del grup ètnic de les illes de la Mediterrània occidental. En aquest sentit, l’Associació de Criadors d’Ovelles de Raça de Menorca i la Societat Agrària de Transformació -SAT- Anyell de Llet de Menorca van començar fa uns anys a comercialitzar els anyells de llet, un producte de qualitat que permet la revalorització de la raça.

Trobareu més informació a Vaca Menorquina

Història
Història
Read More
Menorca és una illa amb una llarga història d’ocupació humana i, consegüentment, amb una llarga història d’activitat productiva i d’expertesa en  determinats sectors, la qual cosa constitueix un patrimoni immaterial de gran valor..
Tradició
Tradició
Read More
Menorca és una illa amb una llarga història d’ocupació humana i, conseqüentment, amb una llarga història d’activitat productiva i d’expertesa en  determinats sectors, la qual cosa constitueix un patrimoni immaterial de gran valor..
Cultura
Cultura
Read More
Menorca és una illa amb un pòsit cultural propi en què es barreja la influència de les diverses dominacions a les quals ha estat sotmesa al llarg de la seva història i el fet de la insularitat, la qual cosa s’ha traduït en una forta identitat territorial i una estima profunda pel territori.
Creativitat
Creativitat
Read More
Menorca s’ha caracteritzat sempre per una gran diversitat de productes exclusius que constitueixen un patrimoni essencial en un context com l’actual on la globalització ens fa apreciar cada cop més els productes únics locals.
Singularitat
Singularitat
Read More
Menorca és una illa de la Mediterrània que, per les seves característiques singulars en termes geogràfics, històrics, culturals i ambientals, constitueix un territori únic i clarament diferenciat de qualsevol altra zona del planeta.
Autenticitat
Autenticitat
Read More
A diferència d’altres territoris similars, Menorca és una illa que ha sabut conservar la seva essència, la qual cosa es tradueix en un territori autèntic i original, reflex clar del seu propi passat.
Passió
Passió
Read More
A Menorca, hi ha oficis tradicionals que s’han conservat fins a l’actualitat gràcies a la passió amb què els viuen els seus protagonistes, molts dels quals entenen la seva feina com una manera de viure.
Qualitat
Qualitat
Read More
Menorca és un territori que, gràcies al manteniment d’unes activitats productives diversificades i amb un alt component artesanal, s’ha caracteritzat per la producció d’una gran diversitat de productes d’alta qualitat, element essencial per poder competir amb altres territoris.
Proximitat
Proximitat
Read More
Menorca és bressol del quilòmetre zero perquè és una illa de dimensions reduïdes i amb una població molt arrelada, la qual cosa es tradueix en un contacte permanent entre productors i consumidors, així com els productors i el territori mateix.
Previous
Next
Sector Ramader
Sector Ramader