Sector oleícola

Gràcies a la iniciativa de petits productors locals, Menorca disposa d’un altre producte agroalimentari de qualitat com és l’oli d’oliva i ja podem trobar al mercat, diverses marques d’oli d’oliva verge. L’oli d’oliva menorquí està aconseguint cada any una major producció que es tradueix en una major visibilitat al mercat tant intern com extern.

El sector productiu d’oli és relativament petit comparat amb d’altres però les dades del Servei de Millora Agrària i Pesquera de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de el Govern Balear constataven que al 2016 hi havia 14 hectàrees d’olivera que van produir 49 tones d’olives i que les almàsseres van elaborar 6 tones d’oli oliva verge extra.

Per la seva part, els productors ja han iniciat el camí per obtenir una denominació de qualitat que els protegeixi i els distingeixi. Recentment han estat inclosos al Catàleg d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears com a pas previ per tal d’aconseguir la indicació geogràfica protegida.

Història
Història
Read More
Menorca és una illa amb una llarga història d’ocupació humana i, consegüentment, amb una llarga història d’activitat productiva i d’expertesa en  determinats sectors, la qual cosa constitueix un patrimoni immaterial de gran valor..
Tradició
Tradició
Read More
Menorca és una illa amb una llarga història d’ocupació humana i, conseqüentment, amb una llarga història d’activitat productiva i d’expertesa en  determinats sectors, la qual cosa constitueix un patrimoni immaterial de gran valor..
Cultura
Cultura
Read More
Menorca és una illa amb un pòsit cultural propi en què es barreja la influència de les diverses dominacions a les quals ha estat sotmesa al llarg de la seva història i el fet de la insularitat, la qual cosa s’ha traduït en una forta identitat territorial i una estima profunda pel territori.
Creativitat
Creativitat
Read More
Menorca s’ha caracteritzat sempre per una gran diversitat de productes exclusius que constitueixen un patrimoni essencial en un context com l’actual on la globalització ens fa apreciar cada cop més els productes únics locals.
Singularitat
Singularitat
Read More
Menorca és una illa de la Mediterrània que, per les seves característiques singulars en termes geogràfics, històrics, culturals i ambientals, constitueix un territori únic i clarament diferenciat de qualsevol altra zona del planeta.
Autenticitat
Autenticitat
Read More
A diferència d’altres territoris similars, Menorca és una illa que ha sabut conservar la seva essència, la qual cosa es tradueix en un territori autèntic i original, reflex clar del seu propi passat.
Passió
Passió
Read More
A Menorca, hi ha oficis tradicionals que s’han conservat fins a l’actualitat gràcies a la passió amb què els viuen els seus protagonistes, molts dels quals entenen la seva feina com una manera de viure.
Qualitat
Qualitat
Read More
Menorca és un territori que, gràcies al manteniment d’unes activitats productives diversificades i amb un alt component artesanal, s’ha caracteritzat per la producció d’una gran diversitat de productes d’alta qualitat, element essencial per poder competir amb altres territoris.
Proximitat
Proximitat
Read More
Menorca és bressol del quilòmetre zero perquè és una illa de dimensions reduïdes i amb una població molt arrelada, la qual cosa es tradueix en un contacte permanent entre productors i consumidors, així com els productors i el territori mateix.
Previous
Next
oli menorca
oli menorca
oli menorca
oli menorca