Sector nàutic

El llaüt és l’embarcació tradicional de les Illes Balears i una veritable icona de Menorca. La seva consistència i estabilitat l’han convertit en el vaixell perfecte per a tot tipus d’activitats marítimes. I és que la forma que tenen els menorquins de gaudir de la mar va donar lloc a la creació del típic llaüt menorquí, antigament contruït pels mestres d’aixa a les ribes del port.

nautica

Originalment els llaüts no tenien cabina, ni pont de comandament, ni possibilitat de navegar a velocitats de més de 20 nusos. No obstant això, amb el pas dels anys les empreses nàutiques van anar adaptant l’embarcació a les necessitats de la navegació actual amb una major estabilitat, capacitat interna i velocitat, sempre mantenint-ne l’estètica tradicional ila reconeguda capacitat marinera.

Una  embarcació que va anar evolucionant tant en forma com en prestacions, gràcies als dissenys i la tecnologia utilitzada per empreses nàutiques punteres del sector nàutic de l’illa.

Trobareu més informació a Asmen

Història
Història
Read More
Menorca és una illa amb una llarga història d’ocupació humana i, consegüentment, amb una llarga història d’activitat productiva i d’expertesa en  determinats sectors, la qual cosa constitueix un patrimoni immaterial de gran valor..
Tradició
Tradició
Read More
Menorca és una illa amb una llarga història d’ocupació humana i, conseqüentment, amb una llarga història d’activitat productiva i d’expertesa en  determinats sectors, la qual cosa constitueix un patrimoni immaterial de gran valor..
Cultura
Cultura
Read More
Menorca és una illa amb un pòsit cultural propi en què es barreja la influència de les diverses dominacions a les quals ha estat sotmesa al llarg de la seva història i el fet de la insularitat, la qual cosa s’ha traduït en una forta identitat territorial i una estima profunda pel territori.
Creativitat
Creativitat
Read More
Menorca s’ha caracteritzat sempre per una gran diversitat de productes exclusius que constitueixen un patrimoni essencial en un context com l’actual on la globalització ens fa apreciar cada cop més els productes únics locals.
Singularitat
Singularitat
Read More
Menorca és una illa de la Mediterrània que, per les seves característiques singulars en termes geogràfics, històrics, culturals i ambientals, constitueix un territori únic i clarament diferenciat de qualsevol altra zona del planeta.
Autenticitat
Autenticitat
Read More
A diferència d’altres territoris similars, Menorca és una illa que ha sabut conservar la seva essència, la qual cosa es tradueix en un territori autèntic i original, reflex clar del seu propi passat.
Passió
Passió
Read More
A Menorca, hi ha oficis tradicionals que s’han conservat fins a l’actualitat gràcies a la passió amb què els viuen els seus protagonistes, molts dels quals entenen la seva feina com una manera de viure.
Qualitat
Qualitat
Read More
Menorca és un territori que, gràcies al manteniment d’unes activitats productives diversificades i amb un alt component artesanal, s’ha caracteritzat per la producció d’una gran diversitat de productes d’alta qualitat, element essencial per poder competir amb altres territoris.
Proximitat
Proximitat
Read More
Menorca és bressol del quilòmetre zero perquè és una illa de dimensions reduïdes i amb una població molt arrelada, la qual cosa es tradueix en un contacte permanent entre productors i consumidors, així com els productors i el territori mateix.
Previous
Next